На 20.10.2020 г. в компютърната зала ОбУ „“Св. св. Кирил и Методий“ с. Краводер се проведе среща на участници от групите по  дейност 2 на   Проект BG05M9OP001-2.018-0037 „Заедно можем повече“. Началото на срещата започна с прочит на стихотворението „Цинанин съм“ от известния ромски поет Усин Керим. Учениците участници в срещата имаха възможност да се запознаят  с Валери Леков - редактор, автор и водещ на предаването „Събота сутрин в …”по БНР, програма " Христо Ботев", автор на пиесата „Една нощ в бърлогата”, сценарист и режисьор на документалния филм „Просто Яница”,  сценарист и режисьор на късометражните игрални филми „Ромео и Жулиета от махалата” и „В очакване”, участник във филмите  „Ром Кихот”,  „Животът на Сали”  „Снимка с Юки” , „Диагноза”.  Г-н Леков се включи   в срещата онлайн, поради спазване на противоепидемичните мерки. Присъстващите бяха очаровани от интересния житейски и творчески път на човека, успял да се пребори с предразсъдъци и недоверие и с упорит труд и желание е постигнал мечтата си.

          Във втората част от срещата беше представен моноспектакъла „Цигански“ колела“ с актрисата Наталия Цекова,  а г-н Леков разказа интересни случки с нея по време на техните многобройни турнета.

          В края на двучасовата среща г-н Валери Леков не скри вълнението си и обеща  скоро да направи радиопредаване за новите си приятели от Община Криводол.