Общински етап на научно – практическа конференция

  07.05.2007 05:17  

На 29 март 2007 г. в Заседателната зала на Община Криводол се проведе общинския етап на Националната научно практическа конференция на тема „Училището – желана територия на ученика”. Участие взеха директори, учители и ученици от училищата на територията на общината.

Целта на конференцията е разширяване на възможностите за популяризиране на добри практики и иновации в българското училище, развиване на потенциала на училището като желана територия за ученика и активизиране на комуникацията между училищата и институциите в образованието.

Гости на конференцията бяха инж. Николай Иванов – кмет на общината, Йордан Иванов - зам. кмет, Агнеса Петкова – старши експерт от РИО Враца, Милена Тодорова – гл. експерт „Закрила на детето” и др.

Конференцията бе открита от Павлин Петров – Директор на ОУ „В. Левски” – Ракево.

Приветствено слово към участниците във форума отправи кмета на Община Криводол инж. Николай Иванов.

Докладите и представянията на добри педагогически практики бяха в две основни направления:

- работа на ученически екипи по Информационни технологии за представяне на мултимедийни презентации;

- мотивиращи педагогически практики, методики и разнообразни форми за активно участие на учениците в учебно - възпитателния процес.

Представени бяха 13 педагогически и 2 ученически презентации. Двете практически занятия на тема – „Пролетни обичаи” и „Различни, но заедно”, бяха представени в читалище „Н. Й. Вапцаров”- Криводол.