Общинска конференция „Традиции и перспективи в развитието на предучилищното възпитание в Община Криводол”

  21.06.2007 05:30  

На 18 юни 2007 г. в Криводол беше отбелязана 125 – годишнината на предучилищното възпитание в България.

Мероприятието беше организирано от Общината и Регионален инспекторат по образованието гр. Враца. Конференцията премина под надслов „Традиции и перспективи в развитието на предучилищното възпитание в Община Криводол”.

Специален поздрав към участниците поднесоха децата от ОДЗ „Славейче” – Криводол. Поздравителен адрес от името на кмета на Община Криводол прочете Анелия Николова – секретар на общината. Поздравления към участниците и гостите отправи Даринка Костадинова – ст. експерт Предучилищно възпитание – РИО гр. Враца и прочете поздравителен адрес от името на Галина Евденова – Началник РИО - Враца. Представени бяха мултимедийни презентации от директори и учители от общинските детски градини. Подредена бе изложба от материали, изработени от децата. Бивши учители и директори споделиха своя педагогически опит и пожелаха на своите последователи успехи и хъс за работа.

Конференцията продължи с квалификация за учителите и директорите по образователно направление „Български език и литература в смесена възрастова група” с лектор д-р Евгения Тополска - преподавател в ДИУУ - Софийски университет.