Покана за обществено обсъждане

  12.08.2008 05:34  

П О К А Н А ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА „ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ПУБЛИЧНО-ЧАСТНО ПАРТНЬОРСТВО С ОБЩИНА ХАЙРЕДИН”

Във връзка със стартиралата процедура на Министерство на земеделието и храните за набиране на проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по под-мярка 431-2 “Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответната територия за потенциални местни инициативни групи (2007-2009)”, Общинска администрация Криводол Ви кани на подготвителна среща за създаване на Местна инициативна група (МИГ) по подхода ЛИДЕР от приоритетна ос 4 на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Срещата ще се проведе на 14.08.2008 год. от 10.00 часа в Заседателната зала на общината.
Местните инициативни групи се създават съгласно “Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.”, ос 4 ЛИДЕР, за разработването и прилагането на Стратегии за местно развитие. Те включват публични, бизнес и граждански организации, действащи на дадена територия. МИГ обединява местните действащи лица около приоритетни идеи за развитие, засилва диалога и сътрудничеството в селските райони.
Стратегиите за местно развитие целят устойчиво развитие на селските райони посредством разнообразяване на икономическите дейности, опазване и подобряване на природните компоненти, развитие на висококачествени услуги, отговарящи на нуждите и очакванията на местните хора.
На срещата ще бъде предоставена подробна информация за подхода ЛИДЕР, прилагането му в България и реда и условията за разработване и подаване на проекти. С помощта на тази мярка ще бъде консултирано и финансово подпомогнато създаването на МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА, която ще кандидатства за финансиране от “Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.”, както и за провеждането на поредица от информационни и обучителни събития за потенциалните бенефициенти на МИГ.

 

Инж. Николай Иванов
Кмет Община Криводол