35 години ОДЗ „Славейче” – Криводол

  28.05.2009 06:48  

С концерт – спектакъл „35 години с обич и грижа водим бъдещето за ръка”, Обединено детско заведение „Славейче” гр. Криводол отбеляза своя 35 годишен юбилей. Празника уважиха кметът на Община Криводол инж. Николай Иванов, кметът на с. Галатин Красимир Гешев, Нина Николова – гл. експерт „Образование” към общината, спонсори, бивши и настоящи учители, възпитаници, родители, граждани. Поздрав към децата и колектива на детската градина отправи инж. Николай Иванов и изрази мнението, че детското заведение се е утвърдило като обществено значима институция не само в общината, но и в областта. Г-жа Лилия Кирилова – Директор на ОДЗ „Славейче” благодари на Община Криводол за подкрепата и на всички спонсори за огромната помощ със средства и материали за организацията на празника, благодари на целия колектив на детското заведение за голямата любов и себеотдаване в работата и непрестанните грижи към децата.


Децата от ОДЗ „Славейче” бяха, както винаги превъзходни в своите изпълнения и накараха сцената в салона на читалището да оживее с вълшебен огън от танци и песни. В празничния концерт – спектакъл участваха и бившите възпитаници Инес и Дани, които са сребърни медалисти по спортни танци. С народни хора се включиха и детски танцов състав „Мездренче” при читалище гр. Мездра с художествен ръководител Йоанна Красимирова, която е бивша възпитаничка на детската градина.


В детското заведение се възпитават и обучават 105 деца на възраст между 1 и 7 годишна възраст. За тях се грижат един директор, шест учителки, три медицински сестри и единадесет помощно – обслужващ персонал. Криводол познава децата на ОДЗ „Славейче” с ежегодните традиционни изяви пред обществеността, с богатия и съдържателен празничен календар през годините. ОДЗ „Славейче” е с традиции, утвърден престиж, заемащо достойно място в предучилищното възпитание и обществения и културен живот на град Криводол.


С прекрасния празник на ОДЗ „Славейче” се откриха Майските културни празници в Криводол.