Пролетен празник в Криводол

  26.03.2012 12:38  

 

Пролетен празник в Криводол
 
                Общоградски пролетен празник с конни състезания събра жители и гости на град Криводол на пистата за рали и автокрос. Празникът е организиран от Народно читалище „Н. Й. Вапцаров – 1924”, под патронажа на кмета на общината Петър Данчев.
                Сред присъстващите бяха и председателят на Общинския съвет Юрий Кацарски и заместник-кметът на общината Дияна Милетиева
                По стар български обичай, преди кушията, конете бяха захранени с овес, а ездачите отпиха по глътка червено вино. Седемнадесет участници от Криводол, Осен, Ракево и Пудрия мериха сили в две категории – надбягвания с коне и надбягване с конски каруци.
                В първата категория на първо място се класира миналогодишният победител Румен Асенов от Криводол, втори се класира Николай Генчев от Пудрия и на трето място Ивайло Драганов от Криводол.
                В надбягванията с конски впряг победител стана Славчо Славчев от с. Осен, втори се класира Веселин Радков от Криводол и трети Илиян Генчев от с. Пудрия.
                Кметът на Община Криводол Петър Данчев връчи наградите на победителите.
                След официалното състезание по трасето бяха пуснати ездачи и от други общини, които не бяха успели да се запишат за надбягванията и победителите получиха парични награди лично от кмета Петър Данчев.