Празник на буквите в Криводол

  29.03.2012 12:43  

 

"Вече сме грамотни"
 
             По традиция всяка година в края на месец март първокласниците, които вече са изучили всички букви от любимото букварче организират вълнуващ празник.
            Първолаците от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Криводол тържествено отбелязаха Празника на буквите. Тази година тържеството на двете паралелки се състоя на 29 март и премина под мотото „Вече сме грамотни”. 
Библиотеката към Народно читалище „Н. Й. Вапцаров-1924”, като домакин посрещна родители, учители, приятели и гости на този значим ден от живота на малките ученици. Сред гостите бяха и кметът на Община Криводол Петър Данчев, председателят на Общинския съвет Юрий Кацарски, заместник-кметът Дияна Милетиева, Нина Николова – гл. специалист „Образование”, Лилия Кирилова – директор на ОДЗ „Славейче” и учители от детската градина.
В специално организираната програма, с песни, стихове и танци, децата показаха, че „да си първокласник – то не е шега”. В празничната програма взеха участие и децата от Творческа Артистична Вапцарова работилница към читалищната библиотека. С много вълнение и празнично настроение децата от първи клас се разделиха със своето Букварче и се запознаха с новата Читанка. Не по-малко развълнувани бяха и техните учителки – г-жа Надя Павлова и г-жа Снежана Янакиева.
Първокласниците бяха поздравени от кмета Петър Данчев и от главния библиотекар Христина Кръстева, която ги покани да станат редовни читатели на библиотеката.
Както подобава за празник, първолаците получиха подаръци от Община Криводол, от родителите и лично от кмета на общината Петър Данчев.