"Животът е с предимство"

  30.03.2012 03:02  

 

„Животът е с предимство”
 
                Изложба от детски рисунки на тема „Животът е с предимство” беше открита на 30 март във фоайето но Народно читалище „Н. Й. Вапцаров-1924” гр. Криводол. В конкурса, организиран от Община Криводол, Общинската комисия по безопасност на движението и читалищната библиотека се включиха ученици от всички училища на територията на общината.
                Комисия, с председател Дияна Милетиева – заместник-кмет на Община Криводол и председател на Общинската комисия по безопасност на движението, класира по три рисунки от всяка възрастова група.
                В първата възрастова група /от 7 до 11 г./ на първо място бе класирана рисунката на Десислав Пешев Цветков на 8 г. от НУ Васил Левски с. Пудрия, на второ място Цветомил Силвиев Цветков – ІІ кл. от ОУ „Васил Левски” с. Ракево и на трето място Ивета Георгиева Митова на 11 г. от СОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” гр. Криводол.
                Във втората възрастова група /от 12 до 16 г./ първо място –Цветомир Валентинов Цанков –VІІ клас от ОУ „Васил Левски” с. Лесура, на второ място Кристина Начкова Петрова – VІ кл. от ОУ „Васил Левски” с. Лесура и на трето място Теодор Данаилов Спасов на 12 г. от Прогимназия „Св. Св. Кирил и Методий” с.Краводер.
    Грамотите и наградите на победителите връчиха Маргарита Петрова – секретар на ОбКБППМН и Христина Кръстева – гл. библиотекар.
    След откриването на изложбата в библиотеката се проведе тематична среща – дискусия „Животът е с предимство”, която е част от националната информационна кампания „Информирани и здрави” на МЗ в партньорство с Глобални библиотеки. Презентация и видеофилми за безопасността на движението пред участниците - учители и ученици от Община Криводол представи Христина Кръстева –главен библиотекар при НЧ Н. Й. Вапцаров-1924”.