Христина Кръстева - носител на наградата "Библиотекар на годината 2011"

  17.05.2012 15:42  

 

Христина Борисова Кръстева – главен библиотекар в Народно читалище „Н. Й. Вапцаров-1924” гр. Криводол получи годишната награда „Библиотекар на годината 2011”. Тържеството по случай откриването на Националната библиотечна седмица на 14 май 2012 г. се състоя в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”. Наградата бе връчена от заместник-министъра на културата арх. Георги Стоев.
Наградата се връчва на Христина Кръстева за инициативност и висок професионализъм при привличане на обществения интерес към дейността на библиотеката, което спомага за превръщането й в социокултурна информационна институция за града и общината; за привличане на доброволци в помощ на библиотеките; за модерно управление, модернизиране и автоматизация на библиотеката чрез участие в проекти, програми и застъпнически дейности; за въвеждането на нови информационни технологии и включване на граждани и потребители в програма за обучения за начални компютърни умения; за активна работа в областта на краезнанието и съставяне на издания, свързани с края.
Библиотеката при НЧ „Никола Й. Вапцаров – 1924”, гр. Криводол е сред номинациите за „Библиотека на годината 2011”. За кратък период библиотеката успя да осигури условията за включването й в Програма „Глобални библиотеки – България“, което й дава възможност да се модернизира и обнови технологично: провежда ремонтни дейности, печели проект за саниране, осигурява безплатен Интернет достъп; за положените усилия да се осигурят максимално добри условия за ползвателите на библиотеката; за активната й издателска краеведска дейност за популяризирането на края.