Криводол отбеляза своя празник - 29 август

  30.08.2012 11:05  

 

Празничният ден започна с тържествено издигане на знамето на Община Криводол от кмета Петър Данчев.
 
На тържественото заседание на Общинския съвет бяха връчени Годишните награди.
 
РЕШЕНИЕ: № 165от 28 август 2012 г. на Общински съвет – Криводол
 
Във връзка с честването на Деня на Община Криводол, обявен с решение № 225/ 30.01. 2006 г. на Общински съвет, на основание чл. 21 от ЗМСМА и съгласно Статута за удостояване със звание „Почетен гражданин на Криводол” и присъждане на „Наградите на Криводол” и по предложение на инициативен комитет, Общинскиш съвет взе следните решения:
                                              
1.        Удостоява със званието „Почетен гражданин на Криводол” посмъртно        д-р Антони Костадинов Тодоров/Анто доктора/ - получил високо гражданско признание, пример в областта на медицината.
 
2.        Присъжда „Наградата на Криводол” посмъртно на Траян Първанов Първанов – за създаване на ярки произведения в областта на литературата
 
3.        Присъжда „Наградата на Криводол” на Христина Борисова Кръстева – за принос в развитието на културния и обществен живот в гр.Криводол и общината и висок професионализъм в областта на библиотечното дело.
 
4.        Присъжда „Наградата на Криводол” на Георги Петков Георгиев – за принос в развитието на с.Лесура като дългогодишен кмет и общественик.