Кметът на Община Криводол Петър Данчев откри учебната година в СОУ "Св. св. Кирил и Методий"

  17.09.2012 11:22  

 

Днес, 17 септември, в училищните дворове на територията на община Криводол се събраха учениците, техните учители и родители за откриване на новата 2012-2013 учебна година.  
Учебната година бе тържествено открита в четирите учебни заведения в 9:00 часа с издигане на националното знаме и под звуците на химна на Република България. 
64 първокласници от Община Криводол прекрачиха прага на родното училище. 
Общия брой на учениците, които ще се обучават в училищата от Община Криводол за новата учебна 2012/2013 година е 649. Те са разпределени в 40 паралелки.
По повод празничния ден, кметът Петър Данчев изпрати поздравителни адреси до учебните и детските заведения в общината. Всеки първокласник получи от Община Криводол индивидуален подарък.
Кметът на общината Петър Данчев присъства на откриването на учебната година в Криводол. Той лично поздрави учениците и учителите от СОУ „Св. св. Кирил и Методий”.
Директорът Костадин Богданов също поздрави своите колеги и учениците с първия учебен ден.
Сред гостите бяха и заместник-кметът на общината Дияна Милетиева, Нина Николова–гл. експерт „Образование”, Маргарита Петрова–секретар на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Галина Маркова–гл. експерт „Хуманитарни дейности”.
Гости на тържеството бяха и децата от подготвителната група от ОДЗ „Славейче”.
 
Днес в библиотеката към Народно читалище „Никола Й. Вапцаров-1924” – Криводол стартира обучението на седмия по ред курс за начална компютърна грамотност по проект „Глобални библиотеки”.