В Криводол отбелязаха Деня на народните будители

  01.11.2012 15:53  

 

В Криводол отбелязаха един от най-светлите празници в българския календар – Денят на народните будители. Организатори на мероприятията са Народно читалище „Никола Й. Вапцаров-1924”, СОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ОДЗ „Славейче”.
 
На 30 и 31 октомври в читалищната библиотека бяха проведени тематични срещи „Слава Вам, будители народни” с учениците от 1-4 и 5-8 клас на СОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Главният библиотекар Христина Кръстева и Маргарита Петрова – изпълняващ длъжността гл. експерт „Образование” представиха пред учениците презентации на тема „Народните будители”. В мероприятията взеха участие и децата от Вапцаровата творческа работилница.
 
На Първи ноември в библиотеката пенсионерите от пенсионерски клуб „Тавтиомозис” гледаха мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” от Добри Войников.
 
Денят на народните будители беше отбелязан и в ОДЗ „Славейче”. Малчуганите от подготвителната група с песни и стихове отдадоха заслужена почит на създателите и пазителите на българската духовност. Главният библиотекар към читалището Христина Кръстева със своята презентация запозна децата по достъпен и интересен начин с живота и делото на първите будители. Гости на тържеството бяха родители и децата от филиала в четвърти район на Криводол.