Седмица "Европа - България" започна в Криводол

  04.12.2012 12:37  

 

На 4 декември 2012 г. в Криводол започна седмицата „Европа – България”, посветена на 5-годишнината от членството на страната ни в Европейския съюз. Инициативата е в рамките на Работната програма за 2012 г. на Комуникационна стратегия на Република България за ЕС.
 
Проявите до 7 декември се реализират от Народно читалище „Никола Й. Вапцаров-1924”, съвместно с Община Криводол.
 
Във фоайето на читалището бе открита фотоизложба „Българските евродепутати: Брюксел – Страсбург – България”. Изложбата е реализирана от фотографа Зафер Галибов по поръчка на Информационното бюро на Европейския парламент в България.
 
В читалищната библиотека главният библиотекар Христина Кръстева представи презентация на тема „Присъединяване на България към Европейския съюз”. Прожектирани бяха и филмите: „50 години ЕС”, „Вашите права като европеец” и „Инвестиране в европейските региони”.
 
Уредени са и щандове с информационни материали за ЕС, предназначени за гражданите.
 
Утре във читалището ще бъде открита изложба от детски рисунки „Децата на Ботунския край – деца на Европа”. На 6 декември ще се проведе викторина с участието на ученици от училищата на територията на общината.
 
Инициативите ще приключат на 7 декември с тържествен концерт в салона на читалището от 15.00 часа. Гост ще бъде евродепутатът Владимир Уручев.