Откриха Център "Домашни грижи" в Криводол

  15.12.2012 09:20  

Официалното откриване на Център „Домашни грижи” в Криводол се състоя на 14 декември 2012 г.
 
Центърът е по проект „Домашни грижи за независим и достоен живот”, който се осъществява от Българския Червен кръст в партньорство с Министерството на труда и социалната политика, Министерството на здравеопазването и Швейцарския Червен кръст.
 
Лентата прерязаха Валентина Симеонова – заместник министър на труда и социалната политика, Маргрет Шенкер – оглавяващ Швейцарския Червен кръст за регион Азия - Европа, д-р Надежда Тодоровска – зам. генерален директор на Българския Червен кръст и председател на проекта и Петър Данчев – Кмет на Община Криводол.
 
Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Николай, а групата за народни песни към местното читалище поздрави присъстващите.
 
На церемонията по откриването присъстваха и заместник – кметовете на Община Криводол Дияна Милетиева и Йордан Желязков, Анелия Николова – секретар на Община Криводол, София Ангелова – директор на Общинско предприятие „Социални и комунални дейности”, Гергана Михалчева – директор на Областен съвет на БЧК – Враца, Димитрийка Цанова – директор на Дирекция „Социално подпомагане” – Враца, Камелия Евтимова – мениджър на Центъра в Криводол, общински съветници, граждани и гости на Криводол.
 
Център„Домашни грижи” се помещава на първия етаж в сградата на старото читалище в гр. Криводол. В него ще работят 4 медицински сестри и 6 домашни помощници и ще осигури редовно предоставяне на здравни грижи и социални услуги на 60-70 възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания.