Информационна десетдневка „От признателна България” в Криводол

  19.02.2013 15:27  

В Криводол започна информационна десетдневка, посветена на 135 години от Освобождението на България и 140 години от обесването на Васил Левски. Мероприятията се организират от Народно читалище „Н.Й.Вапцаров- 1924” – Криводол, Община Криводол, ОбКБППМН, СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” и ОДЗ ”Славейче”.
На 18 февруари във фоайето на читалището бе подредена изложба „Паметни места в България” и информационно табло „140 години от обесването на Васил Левски”.
Днес, 19 февруари в ОДЗ „Славейче”, пред децата от ПГ „Детелинки” главният библиотекар Христина Кръстева прочете разказа от Георги Мишев „Синеокият рибар” и накратко представи живота и делото на Апостола.
Колективно четене се проведе с учениците от четвърти клас при СОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Те четоха разказа на Иван Вазов „Апостолът в премеждие” и им бе представена   презентация „Васил Иванов Кунчев – 1837-1873”.
Главният библиотекар Христина Кръстева представи пред учениците от 1-3 и 5-8 клас презентация „140 години от обесването на Васил Левски”. Секретарят на ОбКБППМН Маргарита Петрова прочете есе, посветено на Апостола.
Идеята е този ден да се превърне в урок по родолюбие в памет на великия българин Васил Левски.