"Седмица на изкуствата" в ОДЗ "Славейче"

  20.02.2013 09:01  

 От 28. 01. 2013г. до 31. 01. 2013г. в ОДЗ“Славейче“ гр. Криводол се проведе „Седмица на изкуствата“. В тази проява взеха участие децата, които посещават школите по интереси, организирани в детската градина. Ръководителите на школите бяха обединени от идеята да покажат музикалните, театралните, танцувалните и изобразителните умения у децата.

На 28. 01. 2013г. „Седмицата на изкуствата” бе открита от госпожа Лилия Кирилова- директор с изложба от рисунки на децата, които посещават школата по „Изобразително изкуство” с ръководител старши учител Петя Тодорова. Изложбата бе подредена на достъпно място за разглеждане от родители и деца.
От няколко поредни години в детската градина се провежда обучение на децата по английски език. Старши учител Калинка Митова  показа овладените до този момент знания на децата от смесена ПГ- 5 и 6 г. С богат оперативен материал и раздвиженост тя  мотивира децата да покажат своите знания.
В истински празник, с разнообразни сценични костюми и много емоции, се превърна изявата на децата от 1-ва група, участници в школата за „Музикални и театрални импровизации“ с ръководител старши учител Искра Арсенова. Малките деца показаха голяма артистичност и емоционалност в своята изява.
На 31. 01. 2013г. се проведе „Вечер на талантите“, в която децата от театрална школа „Приказни вълшебства“, школа за „Детски и народни песни“ и физкултурна школа „Малки гимнастици“ показаха своите театрални, певчески и танцувални умения.
Децата от театралната школа с ръководител учител Марина Гунчева драматизираха приказката „Ледената къщичка“.
Разнообразен певчески репертоар предложиха на многобройната публика децата от школата за „Детски и народни песни“ с ръководител старши учител Дамянка Ангелова.
Участниците във физкултурна школа „Малки гимнастици“ с ръководител
Диана Иванова показаха как една утринна гимнастика може да се превърне в красив танц.
Разнообразният декор, многобройната аудитория и сценичните костюми бяха предпоставка децата да представят своите умения, придобити по време на дейностите по интереси. 
                 
ОДЗ „Славейче” гр. Криводол