Урок по родолюбие „Героите от Руско-турската освободителна война – достоен пример за родолюбие”

  01.03.2013 08:16  

В дните на информационната десетдневка, посветена на 135 години от Освобождението на България и 140 години от обесването на Васил Левски, в Криводол се проведоха редица мероприятия, организирани от Народно читалище „Н. Й. Вапцаров-1924”, Община Криводол, ОбКБППМН, СОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ОДЗ „Славейче”.
 
На 23 февруари под патронажа на кмета на общината Петър Данчев се проведе пътуващ литературен семинар за учениците –участници в клубовете по краезнание от СОУ „Св.св. Кирил и Методий” - Криводол, ОУ „Св.св. Кирил и Методий” - Краводер и ОУ „Васил Левски” - Ракево.
Презентация „По житейския и творчески път на Иван Вазов. Берковски период” представи Христина Кръстева- гл. библиотекар,след което точно 9.30 часа три автобуса потеглиха към Берковица.
Вълнуващо беше посещението във Вазовата къща-музей, „Чешмата на Малинарката” и етнографския музей в Берковица. Приятни емоции и настроение предизвика посещението на Клисурския манастир и гр. Върщец.
Този пореден ден от Информационна десетдневка в Криводол по случай 135 години от Освобождението на България и 140 години от гибелта на Апостола Левски бе поредният Урок по родолюбие за подрастващите!
 
На 22, 26 и 28 февруари в залата за мероприятия в читалищната библиотека и в СОУ „Св. св. Кирил и Методий” главният библиотекар Христина Кръстева представи презентации на тема: „Иван Вазов. Живот и творчество. Берковски период” и „Трети март 1878”. Прожектирани бяха българските игрални филми „Под игото” и „Капитан Петко Войвода” и документалните филми– „Слава на освободителите” и „Операция Слава – Шипченска епопея”.