Общинско състезание по безопасност на движението

  19.04.2013 16:08  

Община Криводол, Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата и библиотеката към читалище „Н. Й. Вапцаров-1924” организираха провеждането на общинско ученическо състезание по безопасност на движението под надслов „Пешеходна безопасност”. С него се отбелязва втората глобална международна седмица по пътна безопасност на ООН.
Участие в надпреварата взеха отбори от училищата на територията на общината. Надпреварата се проведе в три кръга. Първият кръг бе решаване на теоретичен тест – листовка по безопасност на движението. Вторият кръг – дидактически игри и в третия кръг учениците подредиха пъзел.
Журито, което оценяваше децата в общинския етап на ученическото състезание по безопасност на движението в град Криводол бе в състав: председател – Маргарита Петрова – секретар на ОбКБППМН и членове – Красимира Ангелова – гл. експерт „Образование” и Галина Маркова – гл. експерт „Хуманитарни дейности”.
За всички участници в състезанието бяха осигурени грамоти и награди от община Криводол.
Децата от СОУ “Св. св. Кирил и Методий” гр. Криводол се класираха на първо място. Отборът на ОУ „Васил Левски” с. Лесура се класира на второ място и на трето място – отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Краводер. Поощрителна награда получиха участниците от ОУ „Васил Левски” с. Ракево.
След състезанието бяха връчени и наградите от общинските конкурси за детска рисунка – „С очите си видях бедата” и „Не на цигарите”. Красимира Ангелова – гл. експерт „Образование” връчи грамотите на победителите.
В конкурса „С очите си видях бедата” на първо място бе класирана рисунката на Памела Илиева от училището в с. Краводер. На второ място Симона Симеонова от Криводол и на трето място Християна Димитрова от Криводол.
Във вторият конкурс „Не на цигарите” Памела Валентинова от с. Ракево бе класирана на първо място. На второ – Лусияна Личкова от с. Краводер и две трети награди за Емилиян Емилов от с. Ракево и Преслав Тодоров от Криводол. Поощрителна награда получиха децата от ОДЗ „Славейче” гр. Криводол.
За доброто настроение на участниците и публиката се погрижиха второкласниците от СОУ “Св. св. Кирил и Методий” гр. Криводол с ръководители Калинка Митова и Надя Петкова и децата от Творческа Вапцарова артистична работилница към читалищната библиотека.