В Криводол се проведе семинар по проект „Оптимизиране на функциите и подобряване на ефективността на общински администрации"

  26.04.2013 14:41  

 

В Криводол се проведе семинар по проект „Оптимизиране на функциите и подобряване на ефективността на общински администрации Криводол, Хайредин и Бойчиновци”
На 25 април 2013 г. в Криводол се проведе семинар на тема „Механизми за подобряване на организацията и работните процеси в общински администрации Криводол, Хайредин и Бойчиновци”.
Семинарът е по проект „Оптимизиране на функциите и подобряване на ефективността на общински администрации Криводол, Хайредин и Бойчиновци”, Бюджетна линия: BG051PO002/12/1.1-04, Подприоритет: 1.1 „Ефективна структура на държавната администрация”, Приоритетна ос: I „Добро управление”, ОП „Административен капацитет”, одобрен за финансиране с договор № 12-11-62 от 02.11.2012 г.
Лектори бяха експерти от „БМН Инженеринг – Сиела” - д-р Маруся Ковачева, Радостина Даковска и Пепа Митева. Присъстваха служители и на трите общини.
На семинара се презентира прилагането на единна методология за функционален анализ, анализ на текущото състояние и провеждане на Фокус групи.
Проектът стартира през ноември миналата година и е с продължителност 18 месеца. Общата цел е подобряване на работата на Общинските администрации в Криводол, Хайредин и Бойчиновци. Максималната обща сума е 195 452,58 лв.
Очакваните резултати са: извършени функционални анализи в трите общински администрации; оптимизирани структури и преразпределени функции и дейности; преработени устройствени правилници; преработени Вътрешни правила; проведени семинари, работни срещи и обучения; проведени процедури по ЗОП, кампании за информираност и публичност.