Читалището в Краводер отбеляза 85-годишен юбилей

  23.05.2013 14:25  

 

В навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Народно читалище „Светлина-1928-Краводер” в село Краводер отбеляза своя 85-годишен юбилей.
В салона на кметството се събраха няколко поколения читалищни дейци и самодейци от ботунското село. Сред официалните гости на юбилея беше кметът на общината Петър Данчев.
Презентация за миналото, настоящето и бъдещето на просветно-културното средище направи главният библиотекар към НЧ „Никола Й. Вапцаров-1924” гр. Криводол - Христина Кръстева, която е родена и израсла в с. Краводер и тук е започнал нейният професионален път. Тук бе и младият и талантлив писател Кристиян Малинов, който бе представен от Илияна Райкова – заместник директор на Младежки дом – Враца.
Лични преживявания и спомени споделиха самодейци, бивши библиотекари и секретари на читалището.
На площада на селото се събраха жители и гости, които с бурни аплодисменти посрещнаха изпълненията на самодейните състави от Краводер, Пудрия, Ракево, Добруша, Лесура и Криводол.
На сцената се изявиха и децата от ЦДГ „Калина Малина” – филиал Краводер.
Илия Перчинков – кмет на с. Краводер връчи грамоти за принос в развитието на читалищното дело на самодейци и читалищни дейци.