В читалищната библиотека в Криводол стартира обучение на библиотекари

  29.05.2013 13:05  

В библиотеката към Народно читалище „Никола Й. Вапцаров-1924” в гр. Криводол стартира професионално обучение по професия „Библиотекар”, специалност „Библиотекознание”. Обучението се финансира по схема „Аз мога повече” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Реализира се от Асоциация „Съвременни читалища”, съвместно с Българска библиотечно-информационна асоциация и Дирекция „Бюро по труда” – Враца.
При стартирането на обучението присъстваха кметът на Община Криводол Петър Данчев, заместник кметът Дияна Милетиева, Георги Петров – представител на Асоциация „Съвременни читалища”, Красимира Папазова – секретар на Изпълнителното бюро на ББИА, Виолета Андреева - Дирекция „Бюро по труда” – Враца.
Обучението е с продължителност 960 часа и се провежда три дни в седмицата. Завършилите курса ще получат свидетелство за придобита ІІІ-та степен на професионална квалификация по професия "Библиотекар".
С това обучение библиотечните специалисти от читалищата ще могат пълноценно и професионално да изпълняват мисията на посредници между потребители и информация в бързо и динамично променящото се време.