В Криводол отбелязаха Деня за борба с употребата и трафика на наркотици

  26.06.2013 14:23  

 

Със съвместна инициатива на НЧ „Никола Й. Вапцаров-1924”, Община Криводол и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, в Криводол отбелязаха Световния ден за борба с употребата и трафика на наркотици 26 юни.
В читалищната библиотека се проведе среща с учениците от 9 клас от СОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Идеята бе да се ангажира вниманието на младите хора към превенция на употребата на наркотични вещества и стремеж за преодоляване на различните наркозависимости и предизвикателствата на нашето време.
В мероприятието се включиха Христина Кръстева – гл. библиотекар, Маргарита Петрова – секретар на ОбКБППМН, Красимира Ангелова – гл. експерт „Образование”, Галина Маркова – гл. експерт „Хуманитарни дейности”, обществените възпитатели – Иван Симеонов и Йорданка Христова, учителите – Веска Димитрова и Мая Костадинова.
На учениците беше представена презентация за вредите, които могат да нанесат наркотиците на човешкото здраве.
Мероприятието е част от общинския годишен план за младежта и има за цел повишаване информираността на младите хора относно здравословния начин на живот.