Стартира проект „Обществена трапезария” в община Криводол

  02.07.2013 09:34  

На 1 юли 2013 г. Кметът на Община Криводол Петър Данчев подписа с Фонд „Социална закрила” - Министерство на труда и социалната политика договор за реализация на социалната услуга „Обществена трапезария”.
Проектът ще даде възможност на 80 потребителя от 15 юли до 31 декември в рамките на 118 работни дни да получават безплатен обяд.
Храната ще бъде приготвяна в кухнята на ОП „ Социални и комунални дейности” и ще бъде доставяна до дома на потребителите с автомобили, собственост на общината и предоставени чрез заповеди за ползване на Общинското предприятие. 
Проектът ще се реализира на територията на цялата община - гр. Криводол, с.Ракево, с.Баурене, с.Добруша, с.Градешница, с.Фурен, с.Лесура, с. Галатин, с.Осен, с. Уровене, с.Г. Бабино, с.Пудрия, с. Краводер, с.Главаци, с.Ботуня.
Целевите групи, които ще бъдат обхванати са: лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии: пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии несвързани с трудова дейност.
Заявленията за ползване на социалната услуга се подават от 02.07.2013 г. в сградата на Общинското предприятие „СКД”.