Ракево с обновено училище

  01.11.2013 13:18  

В Деня на народните будители – 1 ноември, бе открита реновираната сграда на Основно училище „Васил Левски” в с. Ракево.
Гости на празничното събитие бяха кметът на Община Криводол Петър Данчев, Дияна Милетиева – заместник-кмет на общината, Малин Тончев – кмет на с. Ракево, Магдалин Сълков – кмет на с. Градешница, Валентин Кирилов – кмет на с. Баурене, Иван Борисов – кметски наместник на с. Добруша, Лилия Кирилова – Директор на ОДЗ „Славейче” гр. Криводол, Димитра Христова – директор на ЦДГ „Калина Малина” –Ракево и др. Сред гостите бяха и малчуганите от детската градина в селото и техните учителки.
Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Николай.
В словото си директорът на училището Павлин Петров поздрави учителите и учениците с празника на будителите и откриването на обновената сграда на училището и изказа огромната си благодарност към всички допринесли за реализирането на проекта.
Поздрав към учители и ученици отправи и кметът на Криводол Петър Данчев.
 
Кметът на община Криводол Петър Данчев и директорът на ОУ „Васил Левски” Павлин Петров прерязаха лентата на обновената сграда.
 
За доброто настроение на своите гости, учениците бяха подготвили богата програма, изпъстрена с песни, стихове и танци.
 
Сградата на училището е обновена по проект „Осигуряване на ефективна и рентабилна образователна инфраструктура в община Криводол чрез внедряване на енергоефективни мерки в ОУ „Васил Левски” с. Ракево”.
Проектът се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.
Стойността на проекта е 522 321,91 лв.
Съфинансирането от страна на Община Криводол е в размер на 93 323 лв.
В резултат на изпълнението на проекта са въведени мерки за енергийна ефективност – подменена дограма на прозорци и врати, поставена топлоизолация на фасадите и на покрива на сградата; изградена отоплителна инсталация; изградена слънчева инсталация; подменено осветление с енергоспестяващо.