Започнаха Коледно-новогодишните тържества в Криводол

  13.12.2013 08:54  

 

Началото на празничните прояви за Коледа и Нова година, организирани от Община Криводол и НЧ „Н. Й. Вапцаров-1924”, бе поставено на 12 декември.
Деца заедно с родителите си дойдоха на площада пред читалището, за да видят как грейва красивото коледно дърво. Тази година общината избра да украси за празниците жива елха.
Много усмивки и празнично настроение създадоха децата от Творческа артистична работилница и от целодневната форма на обучение при СОУ „Св. св. Кирил и Методий”.
Дядо Коледа пристигна с голям чувал, пълен с лакомства, които раздаде на децата.
 
Ценителите на театралното изкуство имаха възможност да гледат спектакъла „Безумната Лейди Джули” с участието на голямата комедийна актриса Стоянка Мутафова. Спектакълът бе коледен подарък за жителите и гостите на града от общината и местното читалище. На финала на постановката, Стоянка Мутафова получи огромен букет от кмета на община Криводол Петър Данчев и поздравителен адрес по повод гостуването й на криводолска сцена.
 
Като част от културните прояви за Коледа и Нова година бе открита изложба „Акварели” на Евгени Ангелов. Изложбата е подредена във фоайето на читалището. Това е първата изложба на Евгени, който е на 27 години и е от Криводол. Той е любител-художник и това му е хоби, рисува за удоволствие.
 
Културните прояви в Криводол продължават на:
18 декември /сряда/
14.00 часа – „Коледа в гората” – празнично детско шоу с участието на децата от Творческа артистична работилница и от целодневна форма на обучение – в читалищната библиотека
25 декември /сряда/
Коледуване и разнасяне на подаръци от Дядо Коледа по домовете
30 декември /понеделник/
18.00 часа – Концерт на фолк певицата Силвия – площада пред читалището в гр. Криводол
31 декември /вторник/
24.00 часа – С чаша вино - заедно в Новата 2014 година, с оркестър „Слади и Влади” София – на площада пред читалището в гр. Криводол