Община Криводол с одобрен проект по Програма за развитие на селските райони

  16.12.2013 14:24  

 

Кметът на Община Криводол Петър Данчев подписа договор за отпускане на финансова помощ с Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция за изпълнението на проект „Рехабилитация и реконструкция на улична мрежа в гр. Криводол,ул. Георги Димитров, ул. Освобождение, ул. Димитър Благоев“. Проектът е по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Стойността му е 1 628 017,81 лева.
Основната цел на проекта е развитие и модернизиране на качествена, съответстваща на всички стандарти в областта и незастрашаваща здравето на населението, местна пътна инфраструктура в община Криводол.
Улиците, включени в проекта, са предвидени за пълна рехабилитация и реконструкция. Ремонт и подмяна на съществуващите бордюри или нови бордюри, там където ги няма; полагане на нова тротоарна настилка от готови бетонови плочи. В района на кръстовищата ще се оформи понижен тротоар за създаване на достъпна среда на инвалидите. Предвидени са монтаж на стандартни пътни знаци и полагане на хоризонтална маркировка с различна конфигурация.
Важността на настоящия проект е свързана най вече със задоволяване нуждите на потребителите от общината от пътна инфраструктура.