„Седмица на изкуствата“ в ОДЗ „Славейче“ гр. Криводол

  06.02.2014 08:31  

От 27 да 31 януари в ОДЗ „Славейче“ гр. Криводол се проведе седмица на изобразителното, танцовото и певческото изкуство. Участниците в школите по интереси, организирани към детската градина, показаха своите артистични умения пред своите гости- родители и учители.
На 27 януари г-жа П. Тодорова организира изложба с рисунките на децата от школата по ИИ. Изложбата бе открита от г-жа Л. Кирилова - директор на детската градина, която преряза лентата и поздрави малките художници като им пожела нови творчески успехи.
На 29 януари в гр. „Мечо Пух“ се проведе „Ден на изкуствата“. Гости на празника бяха г-жа Л. Кирилова,  г-н Боян Илиев и г-н Валери Начев, представители на НЧ „Н.Й. Вапцаров 1924 “.
Празникът бе открит от г-жа Марина Гунчева, ръководител на школа за народни танци и театър „Приказни вълшебства“ с приветствие към всички гости и представяне на малките танцьори. Децата от школата показаха своите танцувални умения в народните танци “Боряно, Борянке“ и „Мятало Ленче, ябълка“. Усмивката, чара и доброто настроение струеше от лицата на малките деца и доказаха за пореден път, че любовта към народното творчество се заражда още от най-ранна възраст.
Мероприятието продължи с изява на децата от физкултурна школа“Малки гимнастици“ с ръководител г-жа Диана Иванова. Малките танцьори представиха два танца. Момчетата се представиха с рапърски танц, а момичетата с мажоретен под звуците на марша „Тих бял Дунав”. По този начин хлапетата показаха своя талант пред родителите си и гостите на празника. С много настроение и желание те поздравиха всички в детската градина, които споделиха с тях празника.
На 31 януари много гостоприемно и топло ни посрещнаха децата от школа „Малки таланти“ с ръководител г-жа Искра Арсенова. Тази година децата се запознаха с хубавата мелодична и звучна руска песен „Кой може тъй”, „Брезичка” и танца „Чунга – чанга”. Бяхме свидетели на техните първи стъпки в разучаването на българския фолклор. Пред своите гости те изпълниха народните песни ”Прела мома”, „Опни ми, тропни ми” и народния танц „Две невести тикви брали”.
 „Седмицата на изкуствата“ завърши с пожелание към малките таланти за здраве и много творчески успехи. 
 
 
ОДЗ „Славейче“