Изложба от ястия с благотворителна цел подредиха в Криводол

  10.03.2014 11:13  

В навечерието на 8-ми март в Криводол подредиха кулинарна изложба с благотворителна цел. Организатори на вкусната проява са НЧ „Н. Й. Вапцаров-1924” и Община Криводол.
Много криводолци се включиха в благородната кауза и доказаха своята щедрост и съпричастност. За изложбата бяха предоставени различни, направени с любов и въображение, домашно приготвени кулинарни изделия – баници, питки, сладки. В специална кутия дегустаторите пускаха своята лепта за каузата - „Нека подарим надежда и стоплим душата на една майка и нейните три деца, да кацне бялата лястовица на техните рамена!”. Събраните средства ще бъдат дарени на Галина Асенова. Тя е майка на три деца, като две от тях – близначките Алисия и Виктория са с много тежка форма на церебрална парализа.
Както подобава на празник, изложбата бе съпътствана с музика и стихове. Читалището, заедно с доброволци-младежи беше подготвило приятни изненади за дамите по случай 8-ми март. В празничната програма децата от Творческа артистична работилница представиха „Пеперудена магия”, а малкият Николай Миленов рецитира стихотворение за майките. Дамите получиха цветя от кмета на общината Петър Данчев.