Съобщение до представителите на политически партии и коалиции за община Криводол - публикувано на 08.04.2014 г.

  08.04.2014 09:21  


УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
Уведомяваме Ви, че на основание чл. 91, ал. 1, 2 и 3 от Изборния кодекс, на  15.04.2014 год. от 15.00 часав заседателната зала на Общинска администрация Криводол, ще се проведат консултации за състав на Секционни избирателни комисии за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България на 25.05.2014 г.
За участие в срещата е необходимо да представите документите, посочени в чл. 91, ал. 4 и 5 от Изборния кодекс, а именно:
1. писмено предложение за състав на секционните избирателни комисии, което съдържа имената на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност и партията или коалицията, която ги предлага.
2. копие от удостоверението за актуално правно състояние на партията към датата на насрочване на изборите (21 март 2014 г.) или от решението за образуване на коалицията, с което се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи партията или коалицията.
3. пълномощно от лицата, представляващи партията или коалицията, когато в консултациите участват упълномощени лица.
4. списък на резервните членове, които да заместят предложените от тях лица, в случаите по чл. 51, ал. 2 или когато член на секционната избирателна комисия не се яви в изборния ден. Заместването се извършва с решение на районната избирателна комисия.
 
За членове на СИК се назначават лица, които са:
а) български граждани;
б) навършили 18 години към изборния ден включително;
в) живели са най-малко през последните три месеца в Република България или в друга държава - членка на Европейския съюз;
г) не са поставени под запрещение;
д) не изтърпяват наказание лишаване от свобода;
е) владеят български език.
Членове на СИК могат да бъдат и всички граждани на друга държава - членка на Европейския съюз, отговарящи на условията на чл. 350, ал. 2 от Изборния кодекс.
Членовете на СИК трябва да отговарят на изискванията на чл. 66, ал. 1 от ИК.
 
Членовете на една и съща комисия не може да бъдат помежду си съпрузи или във фактическо съжителство, роднини по права линия, братя и сестри.
Представителите на една партия или коалиция не може да имат мнозинство в секционната избирателна комисия. Председателят, заместник-председателят и секретарят не може да бъдат от една и съща партия или коалиция.
 
Формуляр - предложения