Читалището в Криводол отбеляза 90-годишен юбилей

  19.05.2014 07:28  

 

С тържествен концерт „Бъди такъв, какъвто си” читалище „Никола Й. Вапцаров-1924” в град Криводол отбеляза своя 90-годишен юбилей.
През тази година Криводол чества „45 години град, 35 години община, 40 години ОДЗ „Славейче” и 90 години читалище”. Водещата на спектакъла Христина Кръстева подчерта, че всички тези годишнини са повод за размисъл, равносметка на постигнатото до днес, предизвикателство и отговорност за утрешния ден, както и повод за празник, среща на самодейците с публиката и весело настроение.
Началото на спектакъла поставиха децата от ОДЗ „Славейче”. След тях на сцената се изявиха момичетата от състава за модерни танци с ръководител Анелия Цветанова, детско-юношеския танцов състав с ръководител Хранимир Павлов, групата за народни песни с ръководител Златка Попова, певците Полина, Светлин Миланов и Веска Димитрова, вокална група „Сребърни звънчета”, малкия рецитатор Ивомир. Много настроение и смях внесоха хумористичните сценки на буфосинхронистите. Препълнената зала дълго аплодира таланта и  професионализма на самодейците.
По повод юбилея читалището получи поздравителни адреси от Министъра на културата Петър Стоянович, от народния представител Янаки Стоилов, поздравителен адрес, цветя и подарък – компютър от кмета на Община Криводол Петър Данчев, поздравителен адрес, цветя и ваучер с парична сума от инж. Иван Иванов – председател на общински съвет на БСП-Криводол, поздравителен адрес и цветя от НЧ „Просвета” – Хайредин, поздравителен адрес и подарък картина от НЧ „Възраждане” – Бойчиновци, поздравителен адрес от НЧ „Развитие” - Враца, поздравителен адрес и цветя от читалищата и секретар-библиотекарите от община Криводол, поздравителен адрес от децата и колектива на ОДЗ „Славейче”, поздравителен адрес и цветя от ЕТ „Албена Петрова-Бенджи”, поздравителен адрес и цветя от СОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Криводол, а икона и библия подари лидерът на ГЕРБ Петър Комитски.
35 години читалищна дейност празнуваше и секретарят на Читалището Боян Илиев. Кметът на общината Петър Данчев и заместник-кметът Дияна Милетиева връчиха на Боян Илиев поздравителен адрес, грамота за 35-годишна, всеотдайна и творческа дейност за развитието на читалището и читалищното дело в община Криводол, плакет на общината и подарък. Той получи подаръци, цветя и поздравителни адреси и от самодейните състави.