„Децата на Ботунския край – деца на Европа”

  02.06.2014 09:43  

На 30 май 2014 г. в Народно читалище „Никола Й. Вапцаров-1924” в гр. Криводол се проведе традиционния преглед на детската и ученическата художествена самодейност „Децата на Ботунския край – деца на Европа”.
В прегледа взеха участие децата от детските градини и училищата на територията на общината.
Самодейци бяха оценявани от жури с председател Валери Начев и членове: Маргарита Петрова – Секретар на ОбКБППМН и Христина Кръстева – председател на постоянната комисия по Хуманитарни дейности към ОбС.
На първо място в категория детска художествена самодейност се класираха децата ЦДГ „Калина Малина” с. Ракево и филиалите в селата Краводер, Пудрия, Галатин и Лесура. Второ място не беше отсъдено. На трето място се класира ОДЗ „Славейче” – филиал. Почетната грамота и плакет за цялостно представяне получи ОДЗ „Славейче” гр. Криводол.
Индивидуални награди получиха: ОДЗ „Славейче” – за танц „Рап, кючек-зумба”, „Моряшки танц”, танц „Русинка”, Николай Миленов – стихотворение, мажоретки, детска вокална група и Даниела Христова за изпълнение на песента „Аз съм българче”, децата от Галатин за Великденска постановка, от Ракево за хоро „Събуди ме, мамо”, от ОДЗ „Славейче” – филиал – за танц „Белла” и Андрея Георгиева за оригинално изпълнение.
В категория ученическа художествена самодейност на първо място се класира – ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Краводер, на второ място – СОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Криводол и на трето място – ОУ „Васил Левски” с. Ракево.
Индивидуални награди: училището в Ракево за изпълнение на танц, Антон Билянов от Краводер – за изпълнение на тарамбука и кукления театър „Добри стопани” също от Краводер, СОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Криводол – за драматизацията „Кирчо пред съда” и групата за народни песни.
Всички деца, облечени празнично построиха на сцената отворена книга, с което приключи проекта „Зимни вечери” на детските градини и библиотеките от общината.
Мероприятието е част от инициативата за провеждане на празника на детето – 1-ви юни.