45 години Криводол град

  01.09.2014 12:19  

 

29 август – ДЕН НА ОБЩИНА КРИВОДОЛ
Криводол отбеляза своя празник, който по традиция се чества на 29 август. На този ден преди 45 години е публикуван Указ № 828 на Президиума на Народното събрание, с който Криводол е признат за град.
Празникът започна с водосвет, отслужен от отец Николай Костадинов и отец Николай Конов, и тържествено издигане знамето на общината от кмета Петър Данчев.
Сред гостите на празника бяха депутатът в 42-то Народно събрание Петя Аврамова, кметът на Община Мездра Иван Аспарухов, зам.-кметът на Враца Красимир Богданов, областния председател на АБВ Славей Григоров, Явор Хайтов и др.
На тържествено заседание на местния парламент кметът връчи „Наградата на Криводол” за 2014 г.
 
         Призът бе присъден на:
Тодор Митов – известен графичен дизайнер, осъществил художествено-пространствено оформление на музейната сбирка в гр. Криводол, герба на НЧ „Н. Й. Вапцаров-1924“ – Криводол, герба на Община Криводол, паметния знак на загиналите в Отечествената война Криводолци.
Посмъртно на Иван Петров Танов /Кошничарски/ - писател, отразил в творчеството си живота в Криводол.
Наградата получи неговият син Петър Кошничарски.
ОДЗ „Славейче“ гр. Криводол - във връзка с 40-годишнината на ОДЗ-то и за принос в развитието на педагогическото възпитание в града и общината.
Наградата получи директорът на детската градина Лилия Кирилова.
Зоя Димитрова Павлова – за мнгогодишна дейност и постижения като учител в ОДЗ „Славейче“ гр. Криводол, във връзка с 40-годишнината на ОДЗ-то.
 
По повод празника кметът на общината получи поздравителни адреси от Георги Първанов, Янка Такева – председател на синдиката на българските учители, Петя Донова – „Фондация прозрачни регламенти”, Иван Грозданов – директор на ТП на НОИ Враца, от кметовете на общините Враца, Монтана, Оряхово, от ПП „ГЕРБ” – Криводол и др.
В празничната програма се включиха детски танцов състав към НЧ „Просвета” с. Пудрия, групата за народни песни и децата от Творческа артистична работилница към местното читалище, духов оркестър „Зелени дел” Вършец и танцова формация „Кабири” Пловдив.