"Чети с мен" в Криводол

  29.09.2014 05:19  

 

Библиотеката към народно читалище „Никола Й. Вапцаров-1924“ в гр. Криводол се присъедини към мащабното събитие с мото  „Чети с мен“. Кампанията се провежда по инициатива на Министерството на културата, подкрепена от библиотечни, културни и образователни институции от цялата страна.
Редица мероприятия се проведоха в Криводол с цел насърчаване на четенето и грамотността сред гражданите от всички възрасти. В кампанията се включиха ОДЗ „Славейче“, СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и граждани.

 

В кампанията „Чети с мен“ с голямо желание се включиха  и учениците от 4 „а“ клас при СОУ „СВ. Св. Кирил и Методий“ град Криводол с г-жа Надя Петкова. Те прочетоха любимите си приказки от Ангел Каралийчев на малките слушатели от подготвителна група „Мечо Пух“ при ОДЗ “Славейче“ като за сетен път ги срещнаха с любимите приказни герои и доказаха, че любовта към книгите и знанието се заражда от най- ранна възраст.
Огромен интерес предизвика състезанието „Помисли и отгатни“,  организирано от  педагозите Марина Гунчева и Диана Иванова. Те представиха гатанки от Асен Разцветников, чрез чиито отговори малките читатели и слушатели показаха остър ум и бърза реакция.
Четенето завърши с поднасянето на желани подаръци от гостите  и пожелание за нови срещи с пъстроцветните книжки.