ЗАПОЧВА РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ В ОБЩИНА КРИВОДОЛ

  20.01.2017 11:34  

ЗАПОЧВА РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ В ОБЩИНА КРИВОДОЛ

          От 23.01.2017г. ще започне поетапното раздаване на първия транш от индивидуалните пакети с хранителни продукти на най-нуждаещите се лица в община Криводол, предоставени от Българския червен кръст по линия на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Раздаването им в гр.Криводол ще става в сградата на старата община - първия етаж от Марияна Първанова и ще продължи до 23.02.2017г. В населените места пакетите ще се раздават в сградите на кметствата по предварително обявени графици за това.

         Правото на този вид помощ имат общо 1029 лица от общината, които са включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане. 226 лица са жители на гр.Криводол, 56 лица жители на с.Баурене, 27 лица жители на с.Ботуня, 31 лица жители на с.Голяма Бабино, 90 лица жители на с.Галатин, 29 лица жители на с.Главаци, 41 лица жители на с.Градешница, 19 лица жители на с.Добруша, 126 лица жители на с.Краводер, 148лица жители на с.Лесура, 32 лица жители на с.Осен, 77лица жители на с.Пудрия, 70лица жители на с.Ракево, 20 лица жители на с.Уровене и 39 лица жители на с.Фурен.

          Правото на хранително подпомагане имат лицата получавали целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон; майки, които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година; лица и семейства получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас; лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на дете при близки и роднини и в приемни семейства, както и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварий  при форсмажорни обстоятелства, подпомагани с еднократна помощ.

          Всички правоимащи ще получат по 38,5 кг. от 10 вида хранителни продукти:

10 кг. Брашно; 6 кг.Ориз; 3,5 кг.Спагети; 1,25 кг.Картофено пюре; 2,4кг. Гювеч; 1,6 кг.Компот; 2кг.Конфитюр; 1,8 кг.Месна консерва; 8 кг.Захар; 2кг.Вафли; Хранителните продукти ще  се получават срещу подпис и документ за самоличност или пълномощно, написано и подписано собственоръчно от правоимащото лице.