Общински кръг на викторината „Да запазим децата на пътя”

  21.04.2017 16:11  

 На 21.04.2017 г. в библиотеката на НЧ „Н.Й.Вапцаров-1924“ гр. Криводол  за поредна година се проведе общински кръг на викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя” . Организатори са МКБППМН, НЧ„Н.Й.Вапцаров-1924“ и УП - Криводол . Целта на провеждането е проверка на уменията и навиците за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя. Участие взеха отбори от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Криводол, ОУ „Васил Левски“ с.Ракево и ОУ „Васил Левски“ с.Лесура. Отборите са съставени от четирима състезатели – по един от 5, 6, 7 и 8 клас. Викторината включва 5 етапа, в които състезателите показват знания от изучаваните познавателни структури, залегнали в учебните програми за учениците от 5-8 клас.                                

          Комисия в състав: Председател:  Христина Кръстева –  председател на Постоянната комисия по хуманитарни дейности към ОбС –Криводол

 Членове:   1. Красимира Ангелова – гл.експерт „Образование” при община Криводол и

                  2. Пламен Илиев – инспектор от УП - гр.Криводол оцени представянето на отборите.

На първо място със 175 точки се класира отборът на  СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Криводол, на второ място със 155 точки – отборът на  ОУ „Васил Левски“ с.Ракево и  на трето място със 140 точки – отборът на ОУ „Васил Левски“ с.Лесура. Участниците  получиха грамоти и награди, осигурени от Община Криводол.  Отборът победител представя общината в областното ученическо състезание по БДП.