Изявление на кмета на община Криводол Христо Доков

  19.03.2020 13:55  

      Скъпи съграждани, позволявам си да напиша  тези няколко реда във връзка с появилата се поредна невярна статия в една „независима и загрижена“ местна медия. Не искам да се оправдавам  пред Вас, защото изнесените факти не отговарят на действителността. Това което прави Общинска администрация под мое ръководство е точно обратното – да спре всички порочни практики които наследих на този пост, а те не са никак малко. Приех да се кандидатирам за кмет на община Криводол единствено с идеята да спра разграбването на общината, и да допринеса за нейния просперитет и развитие, за бъде тя едно по-добро място за живот .  

Това което предприех по повод тези карти за зареждане на гориво на служебните коли, които бяха раздадени на шофьорите до сега, е да ги събера от тях и да ги предоставя на заместник Кмета Валентин Кирилов, в ресора на които  е транспортното обслужване на общината. Под негово ръководство се предприе нова практика, която въведохме  за по -голям контрол на изразходваните средства за горива,  а именно ,служител на общината да ходи на място на бензиностанцията заедно със всяка кола при зареждането и с гориво. Този двустепенен контрол доведе и до очакваните добри резултати. Намалихме разхода за гориво с около 50%, но не за сметка на изминати километри. При направения анализ на фактурите  в счетоводството за изминалите  месеци, преди встъпването ми в длъжност, ще посоча като пример  месец Октомври 2019г -общината е платила 15 961.75лв. за горива. След въвеждането на двустепенния контрол – за месец  Декември 2019г – сумата вече  е 7 419.14лв., за Януари 2020г - 8525.52лв. Разликата е очевидна и е ясно, че този модел на работа на общинска администрация е положителен и дава добри резултати, и не знам кого мога да облагодетелствам според  „независимата и загрижена“ местна медия.

 Във връзка с тези факти, които ви предоставям можете сами да си направите извод какви са моите намерения. Това обаче не е единствената лоша практика на предишното ръководство. Натъкнахме се на много такива подобни схеми и това ме накара да направя независим финансов Одит на общината, който потвърди моите подозрения за лоши практики за източване на и без това закъсалата финансово община Криводол,  които практики прекратих  незабавно. Това мое действие явно не се харесва на някой хора ,които са се възползвали в продължение на години  от порочните схеми в Общината  и поднасят недостоверна информация на „независимата и загрижена местна  медия“ .

 На територията   на Общината предстоят да бъдат реализирани  много проекти и се надявам ,че със общи усилия ще променим облика и стандарта на живот в Общината .

Надлежно ви прикрепвам към този материал и споменатите фактури за гориво, за да няма съмнения и безпочвени коментари по тази тема.  Фактите сами говорят за предприетите мерки от мен. Оставам на Вас да си направите сами изводи на кого да вярвате и кои медии да четете. Предстоят още интересни материали по въпрос на тази медия, сами ще разберете каква е целта на тези безумни публикации, който уронват престижа на истинските журналисти и на Общинска Администрация Криводол.

                                                                                   Христо Доков – кмет на община Криводол