На вниманието на всички жители на община Криводол!

  09.04.2020 14:35  
На вниманието на всички жители на община Криводол!

На вниманието на всички жители на община Криводол!

Днес на 09.04.2020г. се получи писмо от „ Агенция за държавна финансова инспекция“./АДФИ/

„Уважаеми Господин Доков,

          Във връзка с постъпило в „Агенцията за държавна финансова инспекция“ / АДФИ/ Ваше писмо с Изх.№ 05-33-1/24.01.2020г./ с приложен доклад от извършен финансов одит от дружество „ Евро Консулт СТ Адвайзъри“ ЕООД на дейността на община Криводол за периода 2015г. – 2019г. Ви уведомявам, че писмото и доклада са в съответствие с изискванията по чл.4 от ППЗДФИ, поради което от комисията е извършена оценка за ефективността от възлагането на финансова инспекция въз основа на критериите, посочени в чл.5 ал. 2 от ППЗДФИ. Финансова инспекция в община Криводол, обл. Враца ще бъде възложена при наличие на административен капацитет при условията на чл.86 от ППЗДФИ, във връзка с чл. 5, ал. 1, т. 1 от ЗДФИ.“

          Задачите на финансовата инспекция ще бъдат свързани със всички констатирани нарушения на финансовата дисциплина на община Криводол за периода 01.01.2016г до 31.10.2019г. от направения финансов одит на Общината, а те не са никак малко.

Длъжен съм да сведа това до Вашето знание, тъй-като община Криводол е предприела коренно различен и прозрачен начин на управление. Мой дълг е да управлявам Общината в интерес на нейните жителите, пред който съм положил клетва за това и които са ми гласували доверие и са ме избрали на този пост.

В прикачен файл публикувам цялото писмо от „ Агенция за държавна финансова инспекция“.

                                                                                                   

                                                                                                        Христо Доков – кмет на община Криводол

 

Цялото писмо може да видите ТУК