Проект “Чрез активно приобщаване към заетост в община Криводол”

  13.09.2024 13:56  
Проект “Чрез активно приобщаване към заетост в община Криводол”

 

 

Проект “Чрез активно приобщаване към заетост в община Криводол”

           

           На 01.08.2024 г. стартира изпълнението на Проект Чрез аткирвно приобщаване към заетост в община Криводол” № BG05SFPR002-2.005-0013- C01 по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR002-2.005 „Активно приобщаване и достъп до заетост на хора в неравностойно положение“, финансирана по Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027.

Настоящият проект ще се осъществява на територията на община Криводол и цели реализирането на дейности за активиране на минимум 50 лица в неравностойно положение, които са:

- безработни младежи, продължително безработни лица, безработни лица с основно или по-ниско образование и без професионална квалификация, както и други групи безработни, съгласно Допълнителни разпоредби § 1., т. 4 а. от ЗНЗ, както и

 – лица от маргинализираните общности като ромите, за които ще бъдат предоставени целенасочени мерки за тяхното активно приобщаване на пазара на труда.

Интегрираната подкрепа, предвидена по проекта, включва следните дейности:

1.Идентифициране на лицата и определяне на индивидуален набор от мерки за тяхното активно приобщаване;

2.Определяне на индивидуален мениджър на случай на всяко лице, който активно да подпомага лицето и проследява участието му в мерките, определени за него, които включват информиране и подкрепа, мотивационно обучение за активно поведение на пазара на труда, професионално ориентиране и кариерно консултиране, психологическа подкрепа;

3.Подкрепа за търсене на работа, връзки с работодатели и подготовка за включване в заетост;

4.Подпомагане осъществяването на контакти с институции/организации за преодоляване на пречки пред лицето за социално включване и включване в заетост;

5. Активна работа с потенциални работодатели за намиране на работа на лицата и целенасочени действия за промяна на нагласите на работодателите към конкретните лица в неравностойно положение, обект на подкрепата.

Чрез предвидената индивидуална, специфична и комплексна подкрепа ще се създадат предпоставки за повишаване на възможностите за започване на работа, ще се подобрят уменията, ще се подобри социално-икономическата интеграция на участниците в неравностойно положение с цел насърчаване участието им на пазара на труда, чрез мотивиране към активно търсене на възможности за започване на работа и създаване на умения за успешно справяне на работното място и/или адаптиране към работните условия при включването им в заетост.

 

Общата стойност на проект е 390 250,00 лв.

 

 

Срок на изпълнение 13 месеца /01.08.2024 г. – 01.09.2025 г./

 

                                                                      

МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

Програма „Развитие на човешките ресурси“