ПОКАНА - УВЕДОМЛЕНИЕ за Междинна оценка на Плана за интегрирано развитие на Община Криводол за периода 2021-2027 г.

  26.09.2024 08:39  

ДО

ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СТРАНИ

 

ПОКАНА - УВЕДОМЛЕНИЕ

от 26.09.2024 г.

за провеждане на обществени консултации във връзка с Междинна оценка на Плана за интегрирано развитие на Община Криводол за периода 2021-2027 г.

 

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

 

 

ПИРО на Община Криводол е стратегически документ за развитие на общината за периода 2021-2027 г. Той е разработен на основание чл. 8 и чл. 13 от ЗРР. В изпълнение на ЗРР, ПИРО подлежи на три вида оценки: предварителна, междинна и последваща.

Междинната оценка на изпълнението на ПИРО на Община Криводол за периода от 2021г. до момента се извършва, за да се осигури независима и актуална информация за:

  • първоначалните резултати от изпълнението;
  • степента на постигане на съответните цели;
  • ефективността и ефикасността на използваните ресурси;
  • изводи и препоръки относно провеждането на политиката за регионално и местно развитие.

С цел запознаване с изготвената Междинната оценка на изпълнението на ПИРО на Община Криводол за периода 2021-2027 г.., същата  е достъпна на интернет страницата на Община Криводол - https://www.krivodol.com/

Поради значимостта на ПИРО, който е важен, планов и стратегически документ, както и с цел спазване принципа на прозрачно управление, всички заинтересовани лица, могат да представят писмени предложения, становища и мнения до 25.10.2024 г., 17:00 ч. вкл. на електронен адрес krivodol@mbox.is-bg.net или в деловодството – в сградата на община Криводол, ул. „Освобождение” №13.

Водещ принцип при общинските планове е партньорството с широк кръг заинтересовани страни – организации, институции, икономически и социални партньори, както и с физически лица и представители на юридически лица, имащи отношение към развитието на общината.

 

В тази връзка Общинска администрация Криводол отправя настоящата покана-уведомление за участие в обществени консултации и разчита на Вашето активно участие.

 

ПОКАНА - УВЕДОМЛЕНИЕ

Междинна_оценка_ПИРО_Криводол

Фиш за проектни предложения_ПИРО Криводол